Een van de vele leuke bijkomstigheden van zwanger zijn, is het inrichten van de babykamer. Wat voor een kleur gaat er op de muur, wat leg je op de vloer en welke raamdecoratie in de babykamer vind je mooi? Naast leuk is het veel belangrijker dat het veilig is. Een veilige en mooie optie om het kamertje te verduisteren zijn bijvoorbeeld plisségordijnen.

Raamdecoratie in de babykamer

Het inrichten van een babykamer is naast leuk soms ook best ingewikkeld. Er is veel waarop je moet letten want je wil niet dat je kleintje in gevaar komt. Waar je misschien minder lang bij stilstaat is wat je voor de ramen hangt, terwijl dit best heel belangrijk is. Ook weet je niet of jouw kindje het prettig vindt in een donkere kamer te slapen, of een betere nachtrust krijgen als er iets meer licht binnenkomt. Je kunt een rolgordijn ophangen maar ook plisségordijnen helemaal op maat laten maken. Plisségordijnen zien er niet alleen luxe uit, maar isoleren ook nog eens heel goed. Mooi meegenomen is ook dat je zelf kunt bepalen wel deel van het raam je wilt afschermen. Je kunt de boven, midden of onderkant afdekken en om het je makkelijk te maken kun je kiezen voor elektrische bediening.

Veiligheid boven alles

Natuurlijk doe je er alles aan om ongelukjes te voorkomen en dus is het zaak om op de veiligheid te letten. Loshangende koortjes of draadjes kunnen gevaarlijk zijn; je baby of peuter kan ernaar grijpen en dat kan heel gevaarlijke situaties opleveren. Om die reden worden verschillende raamdecoraties geleverd met een beveiliging. Let er ook op dat de ramen op het kamertje veilig zijn zodat je kindje het raam niet zelf kan openmaken.

Meten is weten

Voordat je plisségordijnen helemaal op maat hebt laten maken, is het natuurlijk super belangrijk dat je goed hebt gemeten. Je kunt dat zelf doen, maar dan moet je wel zeker weten dat het nauwkeurig gebeurt. Je moet er niet aan denken dat je verkeerd inmeet waardoor je te weinig stof hebt. Beter kun je ervoor kiezen om een professional bij je thuis te laten komen en die met zijn meetapparatuur aan de slag te laten gaan. Dan weet je zeker dat het goed is gebeurd en kom je niet voor verrassingen te staan.

Past het allemaal?

Hoewel veel aanstaande moeders en vaders een ideaal kamertje voor hun kleintje in gedachten hebben, is de realiteit soms net even wat anders. Misschien gaat je baby wel op zolder slapen en heb je te maken met een dakraam of ramen van een dakkapel. Pas daarop je raamdecoratie aan. Voor een schuin raam zijn hangende gordijnen minder mooi, maar past bijvoorbeeld wel een strak rolgordijn. Denk goed na over de plek van het wiegje of ledikantje. Zorg dat het vrij staat en schuif het niet tegen de verwarming; baby’s kunnen het te warm krijgen. Lange gordijnen, touwtjes en koordjes op grijp afstand is ook af te raden omdat dat gevaarlijk kan zijn. Denk goed na over wat je wilt en kies voor raamdecoratie die als de baby groter wordt, ook nog steeds leuk is en goed is te combineren met een peuter/kleuterkamer.

Wat vind jij mooie raamdecoratie in de babykamer?

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Afbeelding: Collov Home Design via Unsplash