Moeder worden is een van de mooiste dingen die mij is overkomen. En hoewel ik elke dag intens geniet van het moederschap, vind ik het niet altijd makkelijk om te zien hoe veel mijn lichaam is veranderd. Natuurlijk hoort dit erbij en ergens ben ik er trots op. Toch zou ik het geweldig vinden om mijn oude buik en borsten weer terug te krijgen… Vandaag duiken we in de wereld van de mommy makeover. Wat is dit, waarom kies je hiervoor, wanneer is het niet de oplossing en waar houd je rekening mee? Wij vertellen er alles over in dit artikel. Lees je mee? 

Wat is een mommy makeover?

Een mommy makeover is een verzamelnaam voor een groep cosmetische ingrepen. Bij een mommy makeover wordt er in veel gevallen een combinatie van een buikwandcorrectie en een borstvergoting of borstlift uitgevoerd. In sommige gevallen wordt dit gecombineerd met liposuctie en een Brazilian buttlift.

Waarom een mommy makeover?

Tijdens een zwangerschap en bij het geven van borstvoeding verandert je lichaam enorm. Dat is ook goed: je maakt en voedt een kindje en daar past je lichaam zich op aan. Toch verlangen veel vrouwen na hun bevalling en het geven van borstvoeding naar hun lichaam van voor de zwangerschap. Door middel van gezond eten en in beweging komen, lukt het heel veel vrouwen weer lekker in hun vel te zitten. Helaas heb je niet overal invloed op; losse huid en hangende borsten kun je niet aanpakken met gezonde voeding en sport. Een mommy makeover kan deze plekken wél aanpakken.

Wanneer is een mommy makeover niet de oplossing?

Het is belangrijk om je te realiseren dat een lichaam nou eenmaal niet hetzelfde is na je bevalling. Wees niet te streng voor jezelf: geluk zit in andere dingen. Als je hoopt gelukkig te worden door een dergelijke makeover, dan moeten we je teleurstellen. Een mommy makeover is een effectieve manier om bepaalde gebieden aan te pakken, maar is zeker niet zaligmakend.

Waar moet ik rekening mee houden?

Een mommy makeover is een serieuze ingreep die onder narcose wordt uitgevoerd. Hoewel er bijna nooit iets misgaat, is het goed om je altijd te verdiepen in mogelijke complicaties die kunnen optreden. Bij een goede kliniek zal de arts je hier zelf over vertellen en ingaan op jouw persoonlijke situatie. Elk lichaam is anders en het is bij een mommy makeover dus ook goed om je eerlijk en deskundig te laten voorlichten. De plastisch chirurg kan jouw persoonlijke situatie bekijken en op basis hiervan een advies uitbrengen.

Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts. 

Praat je met ons mee?

Heb jij ooit overwogen om een zo’n makeover uit te laten voeren? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding boven het artikel: Unsplash+

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!