Hoe vaak kom jij op zolder? Misschien iedere dag omdat de wasmachine er staat, of misschien twee keer per jaar om de al opgetuigde Kerstboom op te halen. Veel mensen gebruiken hun zolder als opslagruimte voor allerlei herinneringen, frutsels en knutsels of bakken vol met (kinder)kleding. Maar wat als je die ruimte toch echt nodig hebt en wilt betrekken bij de rest van het huis? Misschien is er wel een kleintje op komst en willen jullie de ouderslaapkamer verplaatsen naar de bovenste verdieping om meer ruimte te hebben. Van rommelzolder tot slaapkamer: hoe organiseer je dat? Wij geven tips.

Ruimte groter laten maken

Als je de zolder als slaapkamer wilt gaan gebruiken dan is het plaatsen van een dakkapel vaak wel aan te raden. Op deze manier wordt de bruikbare oppervlakte groter en heb je dus ook meer plaats om alles neer te kunnen zetten. Informeer jezelf over de prijzen en zoek een betrouwbare partij die uiteindelijk alles kan gaan inmeten en plaatsen. Kijk ook eens goed naar het dak: hoe oud is dat eigenlijk? Misschien is het ook wel tijd om wat te laten vervangen. Vraag dakbedekking prijzen dakdekkers op, zodat je weet aan welke kosten je moet denken. 

Ruimen, ruimen en nog eens ruimen

Voordat je aan de slag kunt gaan met het opnieuw indelen van de ruimte die je boven hebt, is het van belang dat alles, maar dan ook alles wordt uitgezocht. Wil je die plakboeken nog bewaren met al die uitgeknipte Hitkrant plaatjes? Is het nodig om 5 winterjassen te hebben of kunnen er een aantal naar het Leger des Heils? Je moet alles door je handen laten gaan om precies te weten wat je wel en niet wilt houden. Misschien kunnen sommige spullen nog leuk worden verkocht via Marktplaats of een ander online platform. Van de opbrengst kun je dan bijvoorbeeld weer leuke accessoires kopen.

Geduld is een schone zaak

Houd er rekening mee dat het niet meteen ‘morgen’ is dat alles wordt aangepakt. Laat de professionals alles goed bekijken en je adviseren over wat je het beste kunt doen. Vraag daarna een offerte op met betrekking tot de EPDM dak dakdekkers kosten en die voor een dakkapel en maak een afspraak voor wanneer hiermee wordt begonnen. Soms moet je dus best eventjes geduld hebben.

Schilderen en nieuwe vloer

Zodra het dak in orde is en de dakkapel erop staat, is het tijd om de binnenboel te gaan schilderen (of te behangen) en om een nieuwe vloer te (laten) leggen. Daarnaast is de aanschaf van gordijnen voor in de slaapkamer natuurlijk ook geen overbodige luxe. Je wilt tenslotte wel wat privacy, ook al zit je op de bovenste verdieping.   

Shoppen voor de nieuwe slaapkamer

Een nieuwe slaapkamer betekent vaak ook de aanschaf van nieuwe spullen. Omdat je er qua ruimte op vooruit gaat is een nieuw (en breder) bed wel erg fijn. Daarnaast is de verdere aankleding natuurlijk ook belangrijk. Denk aan een klein zitje, een grote passpiegel en een kledingkast (als er geen walk-trough of walk-in closet kan worden gerealiseerd).

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Beeld: Photo by Blake Wisz on Unsplash