Twee keer had ik het voorrecht om een kind op de wereld te mogen zetten. Mijn meiden zijn inmiddels vier en zes jaar oud, maar de zwangerschappen en bevallingen kan ik me nog goed herinneren. Ik kijk er met hele warme gevoelens op terug, maar ik weet ook nog hoe zwaar het op dat moment was. “Hier heb je wel wat moois voor verdiend”, zei mijn man toen. Na allebei mijn bevallingen kreeg ik een mooi cadeau van hem. Zo’n cadeau na je bevalling wordt ook wel baargoud genoemd. Maar wat geef je nou precies?

In Amerika en Engeland wordt baargoud ook wel een push-present genoemd. Het cadeau hoeft dan ook zeker niet van goud gemaakt te zijn of heel veel geld te kosten. Uiteindelijk gaat het om het gebaar waarmee jouw partner laat zien dat hij/zij jouw inspanning waardeert. Wij zetten onze favoriete en betaalbare sieraden op een rij! Ook leuk: twee van deze items heb ik zelf. Ik draag ze elke dag met heel veel liefde en denk dan terug aan de dag waarop mijn dochters werden geboren.

Klavertje vier

Het klavertje vier staat voor voorspoed, vertrouwen, liefde en geluk. Een prachtig symbool om aan een bevalling te verbinden. Ik draag deze mooie armband met goudkleurige klavertjes. Ben jij meer van de kettingen? Er zijn ook nog heel veel andere prachtige klaver sieraden.

Ring met geboortesteen

Geboortestenen zijn onwijs populair. Elke maand heeft een eigen geboortesteen, die je heel mooi in een sieraad kunt verwerken.

Ketting met vingerafdruk

Gepersonaliseerde sieraden met een gegraveerde naam zijn onwijs gaaf, maar hoe cool is deze ketting met vingerafdruk? Heel bijzonder om altijd de vingerafdruk van jouw kind(eren) bij je te kunnen dragen.

Gegraveerde armband

De namen van mijn dochters draag ik altijd bij me om mijn linkerpols. Deze armband met naam is mij dan ook heel dierbaar. Ik krijg een heel goed gevoel daarvan, maar ook zij zijn er heel trots op. ‘Mama, mag ik nog eens naar je armband kijken?’, vragen ze me vaak. Zo zoet!

Bedelarmband

Een bedelarmband is ook een heel uniek soort baargoud. Bij elk nieuw gezinslid kun je er een extra bedeltje bij laten maken. Dit kan met de naam van het kindje, maar ook alleen de eerste letter, de initialen of een vingerafdruk.

Gebaar dat telt

Welke van deze sieraden zou jij wel willen krijgen na je bevalling? Ik vind ze allemaal prachtig en vind het moeilijk kiezen. Uiteindelijk is het gebaar dat telt! Stuur dit lijstje naar je partner of print hem uit het laat hem ‘slingeren’ op de eettafel.

Waar zijn deze mooie sieraden te koop?

Leuk om te benoemen: alle producten die je in dit artikel ziet, zijn te koop bij Kaya Sieraden. By far een van mijn favoriete webshops voor mooie en betaalbare sieraden van een goede kwaliteit. Enne, als jouw partner niet voor jou gaat shoppen, dan kun je dat gewoon lekker zelf doen.

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!