Welke vloerkleden zijn leuk voor kinderen? Dat is een vraag die veel ouders zich stellen als ze de kinderkamer of speelhoek aan het inrichten zijn. Vloerkleden van Volero zijn niet alleen om mooi te zien, ze kunnen ook dienen als een plek om te spelen en als een zachte ondergrond om op te zitten. In dit artikel lichten we verschillende soorten vloerkleden toe die echt leuk zijn voor kinderen. Sta jij op het punt om een vloerkleed aan te schaffen voor je kinderen? Lees dan verder voor inspiratie!

Verkeerskleed

Kinderen die dol zijn op auto’s, vrachtwagens en alles wat met voertuigen te maken heeft, vinden een verkeerskleed helemaal te gek. Ze hebben wegen, rotondes en stoplichten, net zoals in het echt. Hierdoor kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Je kunt het zien als een soort stad op de vloer, waar ze met hun speelgoed auto’s kunnen rondrijden en allerlei dingen kunnen bedenken. Een verkeerskleed van een vloerkleden outlet zorgt voor veel plezier én je leert er ook nog wat van, dus het is echt een leuke combinatie.

Auto speelkleed

Voor kinderen die later misschien wel Formule 1-coureur willen worden, is een autokleed echt iets wat ze moeten hebben. Deze kleden zijn superleuk. Ze hebben wegen die er net echt uitzien, met parkeerplekken, straten en zelfs een echte racebaan! Kinderen kunnen zich voorstellen dat ze over het wegdek racen, met hun speelgoedauto’s die razendsnel gaan.

Grote speelkleden

Soms is het echt fijn als een speelkleed lekker groot is. Grote speelkleden bedekken een groot stuk van de vloer en geven kinderen veel plek om te spelen, te kruipen en hun fantasie te gebruiken. Denk aan kleden met thema’s zoals jungles, oceanen of steden. Deze kleden kunnen het middelpunt zijn van je speelplek. Ze zijn perfect voor dingen zoals bouwen met blokken of bordspelletjes spelen.

Puzzelmat

Een puzzelmat is niet alleen zacht om op te spelen, maar ook heel leerzaam. Deze kleden hebben stukken die in elkaar passen, net als een puzzel. Kinderen kunnen hiermee niet alleen spelen en relaxen, maar ze kunnen ook beter leren denken terwijl ze de stukjes op de goede plek leggen. Er zijn puzzelkleden met verschillende onderwerpen, zoals letters, cijfers, dieren en vormen. Hierdoor wordt leren echt leuk.

Welk vloerkleed heb jij in gedachten voor je kind? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Foto door cottonbro studio via Pexels