Soms verbaas ik me over de uitspraken die onze kinderen kunnen doen. Het ene moment vind ik het reuze knap dat ze over bepaalde zaken al zo veel kennis hebben en op het andere moment pies ik bijna in mijn broek van het lachen. Zo heeft onze jongste (die net drie is geworden) ineens het woord ‘helaas’ ontdekt. En dat wordt nu te pas en te onpas gebruikt. “Mama, ik kan niet mee. Ik ben helaas ziek” of “ik heb daar helaas geen zin in vandaag”. Het klink echt hilarisch uit de mond van zo’n kleintje. Ook onze oudste kan er wat van. Zo zei ze laatst tegen een iets corpulente man: “Van mama mag ik niet zeggen dat u heel dik bent”. Ik schaamde me de ogen uit mijn kop, maar de meneer zag er de humor wel van in. “Uw moeder en u hebben allebei gelijk” zei hij. Geniaal.

Alles opschrijven

Bij de geboorte van Sophia, nu ruim vier jaar geleden, kreeg ik een boekje cadeau waar je al deze grappige uitspraken in kunt opschrijven. “Bij mijn eigen kinderen heb ik dat nooit gedaan en we zijn zo veel gouden quotes daardoor vergeten. Zonde! Please, schrijf alles in dit boekje en lees het eens terug als ze 18 is” adviseerde ze mij. Een geweldig idee natuurlijk. Maar ergens vind ik het ook zonde om de uitspraken in het boekje te laten. Kan dat nou niet origineler? Ja, dat kan zeker. Ze op een tegeltje laten drukken bijvoorbeeld.

Tegeltjes

Iedereen kent de hilarische tegeltjes van Loesje wel. Maar hoe leuk is het als je hier je eigen teksten op laat afdrukken. In de keuken hebben wij een lege muur waarvan ik vermoed dat het geweldig is om de verzameling tegeltjes hier op te hangen. Op elke tegel komt naast de uitspraak ook de naam van het kind dat hem deed en haar leeftijd toen. Als ze 18 jaar worden krijgen ze niet alleen het boekje met hun uitspraken, maar ook hun eigen tegeltjes erbij. Tegeltjeswijsheid van je eigen kinderen; leuker kan niet!

Hangertje of standaard

Het laten bedrukken van een tegeltje met spreuk kan onder andere bij Tegeltjes.com. Je kunt kiezen uit verschillende designs en zij bakken de keramieken tegeltjes op 200 graden af. Wil je jouw tegeltje ophangen? Dan kun je hem laten voorzien van een hangertje. Zet je hem liever neer? Kies dan voor een tegelstandaard. Die laatste optie is ook erg geschikt als je een tegeltje cadeau doet. Zo kan de ontvanger hem direct mooi neerzetten en bewonderen.

Praat mee

Welke uitspraken van jouw kinderen zou je wel op een tegeltje willen laten vereeuwigen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Afbeelding: Aziz Acharki on Unsplash