Ja! Je kindje heeft zijn eerste stapjes gezet. Dat is een mijlpaal en een heel leuke. Onlosmakelijk verbonden aan het zetten van de eerste stapjes is het kopen van kinderschoenen. Waarop let je als je kinderschoenen koopt? Wij geven je tips!

De eerste wankele stapjes van je kind zijn goud waard. Rolde het en kroop het een dag geleden nog, nu trekt het zich op aan de tafel en schuifelt voorzichtig als een krab rond. De tijd van je kind goed in de gaten houden nu het kan lopen is aangebroken. Je zult zien dat het in no time de beentjes neemt als je even niet oplet. Leuke bijkomstigheid van het lopen is het kopen van de eerste schoentjes. Mijn moeder gaf me een belangrijke levensles mee toen ik zelf moeder werd: ‘bezuinig niet op een winterjas en schoenen’. Dit advies knoopte ik in mijn oren en het kon me niet schelen wat de schoentjes kostten, als ze maar goed zaten en lekker liepen. Pantoffels, regenlaarzen en kinder sneakers kocht ik regelmatig voor mijn jongens. Waar moet je op letten als je nieuwe patta’s voor je kinderen koopt?

Goedkoop soms duurkoop bij kinderschoenen

Zoals mijn moeder al zei: ‘ga niet voor goedkoop maar kies voor duurkoop’. En ze had gelijk. Kinder sneakers van nog geen twee tientjes lijken misschien prima, want die kindervoetjes groeien zo snel, maar dat is het niet. Kinderen die op niet goed passende schoenen lopen, kunnen op latere leeftijd last krijgen van hun rug en enkels. Let erop dat de kinderschoen een goed voetbed heeft en goed past. Kijk bijvoorbeeld eens in de collectie van Shoesme kinderschoenen. Shoesme staat bekend om een goede kwaliteit en pasvorm, afgestemd op de ontwikkeling van een kindervoet.

Heb je de juiste maat?

Waar let je nog meer op als je kinderschoenen gaat kopen? Op de maat. Kindervoetjes kunnen opeens enorm hard groeien en je wilt niet dat je net nieuwe schoenen na een maand al weer te klein zijn. Let erop dat je de schoenen niet al te groot koopt want dat loopt niet goed en is niet goed voor de ontwikkeling van een kindervoetje. Belangrijk is ook om naar de breedtemaat van de voeten van je kind te kijken. Schoenen die knellen bij de wreef belemmeren goed lopen en kunnen blaren veroorzaken. Kinderschoenmaten worden vaak ruim genomen door fabrikanten en als je de schoenen echt veel te groot koopt, dan kun je gebruik maken van een zooltje dat het schuiven in de schoen tegengaat.

Deze wil ik, mam!

En? Wat vind je kind van de schoenen? Welke kiest hij of zij uit? Dat is natuurlijk ook belangrijk. Als kinderen schoenen niet leuk vinden, dan trekken ze die dus niet aan. Schoenen die ze leuk vinden, daarop zijn ze zuinig en trots. Lekker lopen is uiteraard het belangrijkste maar het oog wil ook wat. De schoenen van Shoesme zijn afgestemd op de fase waarin opgroeiende kinderen zich bevinden. Door jarenlange ervaring weet Shoesme wat goed is voor de kindervoet en heeft het bedrijf een uitgebreide sortering. Wedden dat er ook wat voor jouw kindje tussen zit?

Waar let jij op bij het kopen van kinderschoenen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Foto door Juan Pablo Serrano Arenas via Pexels