Allebei onze kindjes werden geboren in Amsterdam. Stiekem vinden wij het natuurlijk onwijs cool dat ze allebei onze hoofdstad als geboorteplaats in hun paspoort hebben staan. Inmiddels wonen we al een aantal jaar niet meer in Amsterdam. Eigenlijk mis ik Amsterdam maar zelden; we wonen immers een stuk groter nu. Wat ik wél lekker vond aan ons gelijkvloerse appartement is dat het van zichzelf al behoorlijk ‘baby-proof’ was. We hadden er namelijk helemaal geen trappen en hierdoor dus ook geen traphekjes nodig. Tijdens onze verhuizing was dit een van de eerste dingen die we voor ons toch wel trap-rijke nieuwe huis kochten. Maar liefst drie traphekjes werden op dag één in ons huis geplaatst en ik kan je vertellen dat dit echt geen overbodige luxe was. Maar hoe kies je nou een goed traphekje en aan welke eisen moet een veilig traphekje voldoen?

Goede maat

Bij een traphekje is het vooral belangrijk dat de maat goed is. Dit houdt in dat hij aan allebei de kanten precies goed gemonteerd kan worden. Zo kunnen kinderen niet langs het hekje kruipen en zit hij stevig vast tussen de twee bevestigingspunten. Meet daarom eerst op hoe groot de afstand is die het hekje moet overbruggen. Kies hier een hekje bij dat aansluit op en geschikt is voor deze maat.

Europese veiligheidseisen

Kijk bij het kiezen van een veilig traphekje altijd of het hekje CE-gecertificeerd is. Dit betekent dat hij voldoet aan alle Europese veiligheidseisen en dat het dus een goede keuze is. In principe zijn alle in Nederlandse hekjes CE-gecertificeerd. Koop je jullie traphekje bij een buitenlandse webwinkel, bijvoorbeeld via AliExpress, dan weet je dus niet of het veilig is. Ons advies is dan ook om altijd bij een Europese (web)winkel een traphekje te kopen.

Uitstraling

Een veilig hekje kan gemaakt worden van diverse materialen en verschillende uitvoeringen. Zo lang hij CE-gecertificeerd is, zit je goed. Kijk daarom vooral naar de maat én natuurlijk de uitstraling. Thuis hebben wij witte houten traphekjes, simpelweg omdat onze ook is witgeschilderd. Zo past het hekje mooi in ons huis en is het geen straf om er elke dag meerdere keren naar te kijken.

Een veilig traphekje kopen

Je kunt onder andere een veilig traphekje kopen op veiligetraphekjes.nl. Hier hebben ze een groot aanbod aan verschillende hekjes, die allemaal aan de strengste veiligheidseisen voldoen.

Hebben jullie thuis al één of meerdere traphekjes? En waar hebben jullie bij het uitkiezen hiervan op gelet? We zijn heel benieuwd.

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Afbeelding: Canva