Ik scroll net eventjes zelf in mijn albums en ik zie dat er ruim 21.ooo foto’s in zitten. 21.000! En ja, je komt er al snel aan omdat je tegenwoordig heel veel foto’s maakt. Daarnaast wordt er op de socials ook een hoop direct gedeeld om iedereen op de hoogte te houden. En wat natuurlijk ook handig is, is dat je een foto net zo snel kunt deleten als dat je hem hebt gemaakt. Nu de vakantie voorbij is (en de foto van de jongens die bij mijn ouders aan de muur hangt gedateerd is) kijk ik met veel plezier terug naar de herinneringen die we hebben gemaakt. Tijd om een mooi plaatje uit te kiezen! Maar wat doe je dan met de rest he? Ik ben er eens over gaan nadenken en vertel je er graag meer over: dit doe je met de favoriete vakantiefoto’s van de kinderen!

Foto op dibond laten afdrukken

Er zit altijd wel één foto tussen de honderden (of dus duizenden) foto’s die je maakt van je kind(eren). Hoe leuk is het dan om deze een prominente plek in huis te geven? Een foto op dibond bestel je bij AluminiumStunter en daarmee haal je meteen een elegant en stijlvol stukje muurdecoratie in huis. Je kunt namelijk de foto zodanig bewerken in de online editor totdat je tevreden bent. Zo weet je zeker dat je straks een mooie toevoeging hebt voor in de woonkamer of in de gang (of als cadeau voor opa en oma natuurlijk).

Samen een scrapbook of collage maken

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal foto’s uit te (laten) printen en hiermee samen aan de slag te gaan. Een scrapbook is leuk om te maken omdat je daar ook nog leuke teksten bij kunt schrijven, krantenknipsels bij kunt plakken enzovoorts. Je kunt ervoor kiezen om een speciaal scrapbook voor de vakantie te maken, of per (school)vakantie of schooljaar. Op deze manier kun je zo nu en dan het boekje er weer eens bijpakken om er verder in te gaan, of om het samen nog eens door te bladeren. Daarnaast is het ook altijd leuk om een collage te maken, die je bijvoorbeeld in de keuken kunt ophangen zodat iedereen er elke dag weer even naar kan kijken.

Online een fotoboek maken

Tegenwoordig zijn er ook heel veel mogelijkheden om online een fotoboek te maken. Je kunt vaak in een editor alle foto’s op hun plek zetten en er eventueel iets bijtypen, of een grappig plaatje er bij zetten. Vervolgens kun je alles realtime zien en ervoor kiezen om het album af te laten drukken. Vaak wordt dit binnen enkele dagen al bij je thuisbezorgd en kan het opnieuw genieten van alle grappige en mooie momenten weer beginnen.

Hang foto’s op een whiteboard

Mijn moeder heeft een whiteboard op ‘het kantoortje’ hangen. Waar de meeste mensen hier wellicht hun werkrooster op zullen vastpinnen met een magneet, heeft mijn moeder geplastificeerde foto’s van, hoe kan het ook anders, mijn jongens op haar bord hangen. Dit is ook altijd een goed idee voor jou, als lezer van dit artikel. Natuurlijk kun je er ook altijd nog een boodschappenlijstje naast krabbelen, of wat tekeningen ophangen. Het is helemaal aan jou!

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Als je zelf nog tips hebt, wil je deze dan delen in de comments hieronder? Dankjewel!

Afbeelding: cottonbro studio – Pexels

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!