“Wat ben jij nou aan het doen?” vraag ik mijn vriendin Sanne als ik bij haar langskom. Op haar tafel staan bakjes vol kleine steentjes. Ze vertelt dat ze aan het diamond painten is. Wat?! Borduren met kleine steentjes. “En je kan zelfs een schilderij maken met een eigen foto.”

Ik houd van knutselen. Hoewel mijn mannen allang en breed op het middelbaar zitten en kleurplaten ‘voor baby’s’ vinden, kleur ik vrolijk verder. Van het krassende potlood over het papier word ik rustig. Als kind kon ik uren ministacken, daarvan maakte ik de meest leuke schilderijtjes. Bloemen en kabouters waren favoriet en ijverig ministackte ik voor de hele familie schilderijtjes. Diamond painting is het nieuwe ministacken, weet mijn vriendin. Op haar tafel ligt een canvas met daarop een foto van haar kleine.

Diamond panting met eigen foto

Het is een foto die Sanne vorig jaar zomer maakte. Haar dochter Fay zit in een badje, zonnehoedje op en schatert. Als je naar die foto kijkt, word je vanzelf blij. “Ja, toen ik hoorde van diamond painting met eigen foto, wist ik gelijk wat ik mijn moeder voor haar verjaardag kon geven: Fay in gekleurde kristallen steentjes.” Ik knik, ik weet zeker dat je je moeder daarmee een plezier doet.” Ik ben verbaasd over hoe mooi het eruit ziet. Het is eigenlijk een soort borduren met steentjes legt Sanne uit.

Gratis photoshop downloaden

“Kijk, je zoekt een leuke foto uit. En die foto kun je dan bewerken met de gratis (tijdelijke) versie van Photoshop die bij Downloaden.nl wordt aangeboden. Het is ideaal dat gratis photoshop downloaden want daarmee kun je je foto nog een beetje bewerken als dat nodig is.” Zo heeft Sanne de foto van de schaterende Fay uitgesneden waardoor de foto nog beter uitkomt. Ik schiet weer in de lach als ik dat kleine schatje in haar badje zie.

Mijn eerste diamond painting-projectje

Thuisgekomen start ik mijn laptop op en akker door alle mappen met foto’s die ik in de loop van de jaren van mijn jongens heb gemaakt. Werkelijk alles heb ik vastgelegd tot mijn oudste er geen zin meer in had en steevast zijn hand voor mijn cameralens hield als ik hem weer eens wilde vastleggen. Maar er zijn genoeg leuke plaatjes die meer dan de moeite waard zijn om te gebruiken voor mijn allereerste diamond painting-projectje. Het is lastig kiezen, maar uiteindelijk weet ik het: ik kies voor de foto met de jongens en mijn vader in de boot. Vrolijke tijden in de zomer en een apetrotse opa achter het roer.

Dit is zo leuk!

Als ik het voorbedrukte canvas thuiskrijg, maakt mijn hart een sprongetje: het ziet er zo cool uit. En daar ga ik: in plaats van met verf en een kwast aan de gang te gaan, borduur ik nu met steentjes. Voorzichtig trek ik steeds een stukje van het beschermfolie weg. Het canvas is voorzien van een lijmlaag zodat je de steentjes mooi op hun plek blijven zitten. Een paar avonden ben ik er druk mee, maar als ik het laatste gekleurde kristallen steentje erop heb gedrukt, ben ik trots. Apetrots.

Dit is misschien wel by far het leukste en origineelste cadeau dat ik aan mijn vader heb gegeven. En ik weet zeker dat het niet het laatste is.

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Afbeelding: Unsplash