Soms, als ik bijvoorbeeld door Amsterdam of Rotterdam loop, begrijp ik ineens waarom buitenlanders zo dol op ons landje zijn. Nederland is echt gewoon superleuk. Ook als je besluit met je gezin vakantie te vieren in ons kikkerlandje, dan is er genoeg te zien en te doen. Boek een camping of vakantiepark bij een attractiepark of dierentuin en je hebt een vakantie om nooit te vergeten.

Wandelen, zwemmen, fietsen en lekker slenteren door pittoreske dorpjes zijn altijd mijn favoriete vakantiebezigheden geweest. Toen mijn jongens klein waren hield ik bij het uitzoeken van een camping rekening met hen. Want stel dat het een dagje minder mooi weer is, dan is het lekker om bijvoorbeeld naar een pretpark of dierentuin te gaan. Maar ook als het wel mooi weer is, is dat een prima idee. En we treffen het in Nederland: er is genoeg te doen en te zien.

Het mooiste is natuurlijk als je op een vakantiepark verblijft en een leuke attractie in de buurt hebt. Wij hebben een paar vakantieparken voor je opgezocht waar je je geen moment hoeft te vervelen, er genoeg te doen is voor de kinderen en jij ook kunt genieten van een lekkere vakantie.

Op naar Beekse Bergen

In speelparadijs Beekse Bergen kunnen kinderen zich uren vermaken. Er zijn trampolines, schommels, midgetgolfbanen en nog veel meer waar kinderen zich helemaal op kunnen uitleven. Uiteraard is het leuk het aangrenzende safaripark te bezoeken en dieren te spotten. Vlakbij het speelparadijs, bij Hilvarenbeek in Noord-Brabant, is het vakantiepark Beekse Bergen gelegen. Rondom de grote recreatievijver is een zandstrand, dus waterpret gegarandeerd.

Waterpret in het Tikibad

Je kunt ook met je gezin richting Wassenaar gaan en de vakantie doorbrengen op vakantiepark Duinrell. Naast het park is attractiepark Duinrell gevestigd. Zwembroek mee, want daar kunnen je kinderen zich urenlang vermaken in het Tikibad. Maar ook ligt het park op steenworpafstand van het strand en de steden Leiden en Den Haag. Genoeg te zien en te doen dus daar in Wassenaar en omstreken.

Sprookjesachtig Efteling

De Efteling, in Kaatsheuvel, blijft een fantastisch leuk attractiepark voor jong en oud. Naast het pretpark is vakantiepark Efteling Bosrijk gevestigd. In de luxe woningen of hotelkamers kun je lekker lang genieten van de sprookjesachtige sfeer die er heerst. En een of meerdere overnachtingen zijn geen overbodige luxe want het pretpark is zo groot dat het bijna niet te doen is om alles in een dag te zien en te beleven. Gasten van Efteling Bosrijk hebben uiteraard gratis toegang tot het attractiepark. En ook hier geldt: zwembroek mee want het park heeft een lekker binnenzwembad met een badje voor peuters.

Aapjes kijken

Als je dol bent op dierentuinen, zit je in Nederland ook goed. Boek een vakantie in Drenthe en bezoek de dierentuin in Emmen. Of zoek een geschikte accommodatie in de provincie Utrecht en breng een dagje door in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Met zoveel leuke parken en prachtige natuur hoef je eigenlijk Nederland helemaal niet uit.

Welke van deze vakantieparken zou jij wel willen bezoeken? Wij zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Afbeelding: Jackie Park on Unsplash