Een leuk klusje tijdens je zwangerschap is het inrichten van de babykamer. Heerlijk internet afstruinen om leuke ideetjes op te doen en samen met je moeder of vriendinnen shoppen in winkels. Maar voor je het weet ben je een vermogen kwijt. Hoe shop je voor een babykamer met een beperkt budget? Wij hebben tips voor je!

Een kinderkamertje inrichten is zo’n feestje! Er is zoveel te koop dat je soms de bomen door het bos niet meer kunt zien. Wat komt er aan de muur? Waar gaat je kindje in slapen? Welke verlichting neem je? Bedenk je eerst wat voor een kleur je de kamer wilt hebben. Misschien weet je al of je een jongen of een meisje krijgt en vind je het leuk om traditioneel te gaan: roze of blauw. Ook kun je kiezen voor een neutrale kleur zoals mintgroen, grijstinten of zacht oranje. Verf de muren of zoek een lief behangetje uit.

Voordelige verlichting

Het lijkt misschien niet zo heel belangrijk, toch is de verlichting in de babykamer dat wel. Je hebt een lampje nodig als je baby ’s nachts huilt en je wilt hem/haar troosten. Groot licht maakt je kindje alleen maar nog meer wakker en voor jezelf is het ook niet prettig. Toch heb je ook groot licht nodig als je snel en goed licht wilt hebben. Bij budgetlight.nl vind je verlichting van topkwaliteit voor een mooie prijs. Kies bijvoorbeeld voor energiezuinige LED verlichting of ga voor dimbare lampen. Dat scheelt in de kosten!

Tweedehands

Een kinderkamertje gaat niet jaren mee. Je kunt je afvragen of je een wiegje wilt; een kindje ligt maar heel korte tijd daarin. Je kunt ook kiezen voor een meegroeibed. Wil je perse een wieg? Kijk dan eens op bijvoorbeeld Marktplaats of struin de kringloopwinkel af. Zeker weten dat je daar vind wat je zoekt voor een mooie prijs.

Zelf maken

Ben je een beetje handig? Gebruik je zwangerschapsverlof dan om zelf aan de slag te gaan. Koop een leuke lap stof op de markt en naai gordijntjes. Als je ruimte hebt, zet dan ook een lekkere stoel neer waarin je je kindje kunt voeden en troosten. Misschien heb je nog wel een stoel staan die na een likje verf en nieuwe bekleding prima in de babykamer past. In plaats van een dure commode te kopen, kun je ook een grote kast kopen met bijvoorbeeld lades. Leg er een aankleedkussen op en je hebt hetzelfde resultaat met dit verschil dat je de ladekast altijd weer kunt gebruiken.

Leasen is lekker duurzaam

Er komen steeds meer bedrijven waar je babyspullen kunt leasen en veel ouders kiezen daarvoor. Omdat je veel meubeltjes en artikelen voor maar een korte tijd nodig hebt, is het voordeliger ze te huren dan te kopen. Bovendien is het duurzaam: in plaats van allerlei nieuwe spullen kopen, huur je ze voor een bepaalde periode en daarna breng je het weer terug. Ideaal toch?

Niets tekort met een beperkt budget

Je ziet: als je budget iets minder royaal is, maar je toch graag de babykamer van je dromen wilt, zijn er mogelijkheden zat. Het kost misschien iets meer tijd, maar de voldoening als de babykamer klaar en naar je zin is, is super groot! Met een beperkt budget komt je kindje zeker niets tekort.

Weten wat onze iconen onder de bovenste afbeeldingen en titels betekenen? Wij vertellen je er graag meer over!

Afbeelding: Toa Heftiba via Unsplash