In Nederland studeren al jaren minder tandartsen af dan dat er met pensioen gaan. Hierdoor is er een flink tekort aan tandartsen ontstaan. Praktijkhouders die met pensioen gaan hebben moeite met het vinden van opvolging en hierdoor kan goede tandheelkundige zorg niet altijd meer gegarandeerd worden. Ook in Vollenhove en omstreken speelt dit probleem. Om kinderen uit de regio bekend te laten worden met het vak van tandarts organiseert Tandartspraktijk Vollenhove op zaterdag 26 november een uniek evenement: Tandarts voor 1 Dag.

Tandarts voor 1 Dag

Tijdens Tandarts voor 1 Dag mogen alle kinderen uit Vollenhove en omstreken kennis komen maken met de werkzaamheden in de tandartspraktijk. Het programma zit bomvol leuke en leerzame activiteiten. Zo mogen de kinderen een echte controle uitvoeren bij hun ouders, broertjes of zusjes. “Ze werken dan met tandartsinstrumentarium en mogen de tanden polijsten”, vertelt praktijkeigenaar Liesbeth van Rossum. “Dit alles onder begeleiding van een echte tandarts natuurlijk. Die legt ze uit hoe ze met de instrumenten omgaan en waar ze op moeten letten. Na elke controle laat de tandartsassistent zien hoe de stoel wordt klaarmaakt voor de volgende patiënt.”

Roze tanden

Ook gaaf is de mini-workshop ‘Poetsen als een pro’, waarbij de kinderen met behulp van een plakverklikker perfect leren tandenpoetsen. “Een plakverklikker is een kauwtabletje dat door middel van roze vlekken laat zien waar nog tandplak zit. Kinderen vinden het hilarisch om die roze vlekken op het gebit te zien”, legt van Rossum uit. Onder begeleiding van de preventie assistent leren ze vervolgens hoe ze hun tanden weer brandschoon krijgen. “We laten ze niet met roze tanden naar huis gaan natuurlijk!”

Iedereen is welkom

Op het evenement is er nog veel meer leuks te beleven in de tandartspraktijk. Van Rossum: “We laten de kinderen zien hoe belangrijk en leuk het vak van tandarts is. Zo hopen we kinderen te inspireren om op een dag zelf hier in de regio als tandarts aan de slag te gaan.” Iedereen is welkom op het evenement. Ook mensen die geen patiënt zijn van Tandartspraktijk Vollenhove. Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig.

  • Tandarts voor 1 Dag
  • Zaterdag 26 november, 10:00 – 12:00 uur
  • Tandartspraktijk Vollenhove (Het Franse Pad 2, Vollenhove)

Meer informatie? Kijk op www.tandartspraktijkvollenhove.nl/tandarts-voor-1-dag