Als (jonge) ouders worden we vaak opgeslokt door werk, sociale verplichtingen en digitale afleidingen. Op deze manier komt het soms voor dat de intimiteit in onze relaties begint te verwaarlozen. Een van de aspecten van een relatie die hier het vaakst onder lijdt, is ons seksleven. Het is echter wel van belang om deze intieme band te koesteren en te versterken. Meer tijd voor elkaar: geef je seksleven een boost.

Balans vinden

De sleutel tot het verbeteren van je seksleven ligt in het vinden van de juiste balans. Werk, familie, vrienden en persoonlijke interesses zijn allemaal belangrijk, maar intimiteit mag niet uit het oog worden verloren. Het begint allemaal met prioriteiten stellen. Maak een lijst van de belangrijkste dingen in je leven en zorg ervoor dat intimiteit hoog op die lijst staat. Dit betekent niet dat je andere zaken in je leven moet verwaarlozen, maar het betekent wel dat je bewust tijd moet vrijmaken voor je partner. Open en eerlijke communicatie is de sleutel tot succes in elke relatie. Praat met je partner over jullie behoeften en verwachtingen met betrekking tot intimiteit. Als je beiden begrijpt wat de ander nodig heeft, kun je samen een plan maken om meer tijd voor elkaar vrij te maken. Het klinkt misschien niet erg romantisch, maar het kan nuttig zijn om een specifiek tijdschema te maken voor quality time samen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een wekelijkse date night of een vast moment in de week reserveert voor intieme momenten.

Digitale detox

Een van de grootste obstakels voor intimiteit in moderne relaties is de constante aanwezigheid van digitale apparaten. Smartphones, tablets en computers kunnen ervoor zorgen dat we minder aandacht besteden aan onze partners en meer aan onze schermen. Zet meldingen van sociale media en andere apps uit tijdens jullie quality time. Dit zal ervoor zorgen dat jullie niet steeds worden afgeleid door de constante stroom van informatie. Stel bepaalde ruimtes in je huis in als techvrije zones, zoals de slaapkamer. Hierdoor wordt de verleiding om je telefoon te gebruiken verminderd en kun je je volledig richten op je partner. Overweeg om af en toe een digitale detox in te voeren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je in het weekend je telefoon uitschakelt en je volledig richt op fysieke interactie met je partner.

Quality time

Quality time doorbrengen met je partner is cruciaal voor het versterken van je band en het verbeteren van je seksleven. Koken kan een geweldige manier zijn om quality time door te brengen. Ga samen naar buiten voor een wandeling, fietstocht of picknick. Frisse lucht en natuurlijke omgevingen kunnen een positieve invloed hebben op je humeur en intimiteit. Kijk ook eens naar gezamenlijke interesses en hobby’s. Dit kan van alles zijn, van danslessen tot samen schilderen of een gezamenlijke sportactiviteit. Heb je een lange afstandsrelatie dan is het nog belangrijker om quality time in te plannen, zeker omdat je elkaar dan een stuk minder ziet!

Praat over seks

Een open en eerlijke communicatie over seks is van vitaal belang voor een gezond seksleven. Probeer tijdens gesprekken over seks verwijten te vermijden. Gebruik “ik” verklaringen in plaats van “jij” beschuldigingen. Bijvoorbeeld, zeg “Ik voel me gelukkiger als we vaker intiem zijn” in plaats van “Jij geeft me nooit genoeg aandacht.” Neem de tijd om naar je partner te luisteren en zijn of haar behoeften en verlangens te begrijpen. Dit zal helpen om wederzijds begrip en vertrouwen op te bouwen. Stel vragen om meer te weten te komen over de voorkeuren van je partner. Wat vindt hij of zij leuk en wat niet? Wat zijn fantasieĆ«n die jullie samen kunnen verkennen?

Experimenteer!

Probeer nieuwe dingen in de slaapkamer. Dit kan variĆ«ren van het introduceren van speeltjes tot het verkennen van verschillende posities en scenario’s. Het belangrijkste is dat jullie je allebei comfortabel voelen en plezier hebben. Neem de tijd om elkaars lichaam te verkennen en te leren kennen. Dit kan leiden tot een diepere emotionele connectie en meer genot tijdens de seks. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Een gezonde levensstijl, voldoende slaap en stressmanagement dragen allemaal bij aan een bevredigend seksleven.