Toekomstige ouders kijken natuurlijk vol ongeduld uit naar de komst van hun baby. En of je nu voor de eerste keer moeder wordt of al ervaren bent, het is van groot belang dat je alles bij je hebt om je verblijf op de kraamafdeling zo comfortabel mogelijk te maken. Hiervoor is enige voorbereiding wel handig! Kraamtas inpakken: zo doe je dat!

Begin op tijd met inpakken

Als je hoogzwanger bent, is het belangrijk om stress te voorkomen. Zorg er dus voor dat je ruim van tevoren begint met het inpakken van jouw kraamtas. Dit is bij voorkeur een maand voor de uitgerekende datum (en natuurlijk kun je altijd nog spulletjes erbij stoppen, zolang de basis maar staat). Het kan zelfs handig zijn om twee aparte tassen in te pakken: eentje met benodigdheden voor je aankomst en bevalling in het ziekenhuis en eentje met alles wat je nodig hebt voor de rest van je verblijf. Maak zeker van tevoren een checklist met alle benodigdheden zodat je niets kunt vergeten. Laat je partner eventueel meedenken en zorg dat er voor hem/haar duidelijk is wat er precies allemaal meegenomen moet worden.

Benodigdheden voor de bevalling

Voor tijdens de bevalling is het raadzaam om een comfortabel, ruimvallend shirt mee te nemen. Dit zit gewoon het fijnste! Verder is een boek of tablet handig om te hebben, zeker als het allemaal wat langer duurt. Luisteren naar muziek kan ook helpen ontspannen, dus vergeet je oortjes, koptelefoon of Bluetooth-speaker niet. Neem een fles voor water mee, want je krijgt zeker weten dorst van al dat harde werk. Vergeet ook niet de eerste outfit voor je baby in te pakken zoals bijvoorbeeld een katoenen rompertje, een broekje, een vestje, een mutsje, sokjes, eventueel wantjes en een slaapzak.

Voor de rest van je verblijf op de kraamafdeling is het belangrijk om comfortabele kleding voor jezelf en je baby in te pakken. Denk aan nachtjaponnen, een kamerjas, pantoffels en lekkere warme sokken. Vergeet ook niet om extra kleding voor je baby in te pakken, evenals toiletartikelen voor jezelf!

Belangrijke documenten

Zorg ervoor dat je alle belangrijke documenten zoals je paspoort en verzekeringsinformatie bij je hebt. Neem ook je medisch dossier van je zwangerschap en je geboorteplan mee, zodat je het verplegend personeel kunt informeren over je voorkeuren.

Alles voor borstvoeding

Als je van plan bent borstvoeding te geven, zijn kledingstukken die je makkelijk aan de kant kunt doen en een borstvoedingsbeha handig. Stop ook zeker weten borstkompressen en tepelcrème in je toilettas, samen met een kolfapparaat. Vraag gerust hulp aan een professional als het aankomt op het voeden van je kindje. Zeker als je het nog nooit hebt gedaan kan het best even ingewikkeld zijn om de kleine op de juiste manier aan te leggen.

Wil je liever kunstvoeding geven zorg dan dat je dit ook mee hebt en vergeet ook zeker niet om een fles in te pakken met juiste maat speen. Probeer eventueel verschillende flesjes om te kijken wat het beste werkt voor jouw kindje.

Andere extra’s

Vergeet niet om een extra oplader voor je telefoon en eventueel een camera in je ziekenhuistas te stoppen. Denk verder ook energierijke snacks (en bijvoorbeeld Dextro energy voor een fijne boost). Verder kan het ook leuk zij om een geboortedagboek mee te nemen om speciale momenten vast te leggen. De tijd gaat zo snel en door de bubbel waar je in zit kan het ook zomaar zo zijn dat je belangrijke details vergeet gedurende jullie verblijf in het ziekenhuis. Ook een kraambezoekboek kan een leuke toevoeging zijn, hoewel je hier wellicht liever mee wacht tot jullie weer lekker thuis zijn.

Afbeelding: Pexels – Dominika Roseclay