Met de naderende hoge temperaturen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je kind (en ook jijzelf) gehydrateerd blijft. Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor uitdroging, vooral tijdens warme dagen wanneer ze meer vocht verliezen door zweten. Als ouder is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je kind voldoende vocht binnenkrijgt, om gezond en energiek te blijven. Wij geven je graag een aantal tips om je kind goed gehydrateerd te houden tijdens de warme dagen.

Maak drinken aantrekkelijk

Kinderen worden vaak aangetrokken tot kleurrijke en smakelijke drankjes. Maak van het drinken iets leuks en interessants door creatieve en verfrissende drankjes te maken. Voeg bijvoorbeeld fruit zoals aardbeien, citroen of watermeloen toe aan water en maak er ijsblokjes van. Laat je kind deze ijsblokjes aan zijn/haar drankje toevoegen, waardoor het niet alleen lekkerder smaakt, maar ook aantrekkelijker wordt om te drinken. Ook zelf mocktails maken is natuurlijk erg leuk! Pureer verse watermeloen in een blender en voeg indien gewenst wat vers geperst citroensap toe, voor een klein vleugje zuurheid. Doe er wat ijsblokjes bij en pureer tot een gladde massa. Giet het in een glas en garneer met een stukje watermeloen of een schijfje citroen.

Gebruik herbruikbare waterflessen

Kinderen zijn vaak meer geneigd om regelmatig te drinken als ze hun eigen speciale waterfles hebben. Kies een herbruikbare waterfles met een leuke print, of afbeelding van hun favoriete personage. Moedig je kind aan om de fles altijd mee te nemen, vooral wanneer ze buiten spelen of zet deze in het zicht voor hem/haar.

Vaste drinkmomenten

Vaste drinkmomenten zijn een must (eigenlijk altijd wel, maar zeker als het warm is). Bijvoorbeeld, laat je kind elke ochtend na het ontbijt een glas water drinken en bijvoorbeeld voor het buitenspelen en na het boodschappen doen. Creëer een gewoonte door het drinken van water te koppelen aan specifieke activiteiten. Op deze manier wordt het regelmatig drinken een natuurlijk onderdeel van hun dag.

Geef het goede voorbeeld

Kinderen leren veel door het gedrag van hun ouders na te bootsen. Laat zien hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven door zelf voldoende water te drinken. Neem regelmatig een glas water in het bijzijn van je kinderen en moedig hen aan om hetzelfde te doen. Door het goede voorbeeld te geven, zullen ze eerder geneigd zijn om zelf ook regelmatig een glas water in te schenken.

Waterijsjes

Je kunt natuurlijk pakken waterijs kopen in de supermarkt, maar het zelf maken is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder! Een van de beste manieren om waterijsjes te maken is door gebruik te maken van vers fruit. Kies je favoriete fruit, zoals aardbeien, sinaasappels, watermeloen of bessen en pureer ze tot een gladde massa. Voeg wat water toe om de consistentie te verdunnen en giet het mengsel in ijsvormpjes. Plaats ze in de vriezer en laat ze enkele uren bevriezen. Het resultaat? Heerlijke, fruitige waterijsjes boordevol smaak en vocht.

Hoe zorg jij ervoor dat je kind voldoende drinkt? We lezen het graag in de comments hieronder.

Afbeelding: Artem Podrez – Pexels