Jazzy is zwanger van haar eerste kindje. Ze is zwanger geraakt van een man die ze bijna niet kent en hij wil niets met het kindje te maken hebben. Jazzy is van de ergste schrik bekomen en wil er graag voor gaan. Helaas is haar omgeving minder supportive. Zij snappen niet waarom Jazzy kiest voor een leven als alleenstaande moeder. “Ze is pas 30 en heeft nog een heel leven voor zich”, zegt haar moeder.

Het kwam er niet van

Al weken straalt Jazzy. “Ik ben zo blij dat ik zwanger ben, eindelijk komt mijn grote wens uit: moeder worden.” Als kind al wilde Jazzy graag moeder worden. “Het kwam er niet van. Ik heb wel relaties gehad waarin we spraken over kinderen,  maar er was altijd wel iets waardoor het niet zo uit kwam om zwanger te zijn. Dan weer had ik net een nieuwe baan, nou dan zien ze je aankomen, en de andere keer besloten we om te gaan verhuizen. Dan is zwanger zijn ook niet zo’n goed idee, toch?” De relatie met die man ging over.

Hij hield de boot af

“We waren uit elkaar gegroeid. Ik besloot een tijdje alleen te blijven tot ik Harold ontmoette. Een superleuke man met wie ik graag mijn toekomst had willen opbouwen. Als ik over kinderen begon hield hij de boot af. Toen we een jaar met elkaar omgingen en ik graag moeder wilde worden, kwam de aap uit de mouw: Harold wilde geen kinderen maar durfde dat niet te zeggen omdat hij mij niet kwijt wilde raken. Maar ja, dat gebeurde wel, want ik wilde wel heel graag kinderen.” Jazzy was teleurgesteld en miste Harold. “Toch won mijn kinderwens het en ik besloot op zoek te gaan naar de juiste vader voor mijn kinderen.”

Don is mijn droomman

Jazzy had verschillende dates na Harold maar wilde niet te veel de nadruk op haar kinderwens leggen. “Ik wilde gewoon plezier hebben en geen moeilijke toestanden. Ik ontmoet heel leuke mannen met wie ik een goeie klik heb.” Als ze Don ontmoet, heeft ze het gevoel dat ze verliefd wordt. “Don is de man van mijn dromen. Hij is groot, heel manlijk. Woest aantrekkelijk. Maar Don wil zich niet binden daarin was hij vanaf het begin heel duidelijk. “Ik kon ook niet echt op hem rekenen en ik wist dat hij ook andere vrouwen zag. Maar ik wilde zo graag bij hem zijn, dat het me niet kon schelen.”

Laat het anders weghalen

Na een aantal dates met Don ontdekt Jazzy dat ze zwanger is van hem. “Toen ik ’s ochtends straalmisselijk was, besloot ik een zwangerschapstest te doen. Bingo! Natuurlijk had ik even gemengde gevoelens, want ik wist dat Don het niet wilde en dat ik het kindje alleen zou moeten opvoeden, maar dat kon me niet schelen.” Jazzy had gelijk, Don zat niet te wachten op een kindje en vroeg Jazzy het weg te laten halen. “Dat nooit! Hij zei me dat hij er niks mee te maken wilde hebben en dat ik er in mijn eentje voor moest zorgen. Helemaal prima.”

Kind, je vergooit je leven

Dat niet iedereen net zo blij is als Jazzy zelf, had ze wel een beetje verwacht. “Maar dat hele goeie vriendinnen en zelfs mijn moeder mijn zwangerschap afkeuren, verbaast me. Toen ik stralend naar mijn ouders ging en vertelde dat ze opa en oma werden, was hun reactie heel lauw. Ik vond dat zo raar en was zo teleurgesteld. Mijn moeder vind dat ik mijn leven vergooi en dat op mijn dertigste. Terwijl ik denk: hoezo? Ik vind het helemaal niet erg om een alleenstaande moeder te zijn en ik vind dertig een hele mooie leeftijd. Ja ik weet dat het soms best heel druk en alleen zal zijn, maar ik heb veel vriendinnen die zeggen dat ze me met plezier willen helpen. Ik ziet het probleem niet zo.”

Dit kindje is zo gewenst

Jazzy heeft het gevoel dat haar vriendinnen flink over haar roddelen nu ze zwanger is en de vader van het ongeboren kind uit beeld is en blijft. “Ik begrijp het gewoon niet. Als ik nou weet dat ik dit kan, dan is het toch goed? Mijn baby weg laten halen is gewoon geen optie, geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Straks doe ik het en word ik daarna niet meer zwanger. Dat zou ik mezelf echt niet kunnen vergeven. Dit kindje ga ik grootbrengen met heel mijn hart en ziel en het maakt me niet uit wat mijn omgeving daarvan vindt.”

Zou jij het kunnen, een kindje in je eentje opvoeden? Vind je het een goed idee van Jazzy om het zo te doen of vind je het belangrijk dat een kind een vader en een moeder heeft? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: Pexels