Een cake smash fotoshoot is een unieke en vrolijke manier om de eerste verjaardag van een kind vast te leggen. Het concept is eenvoudig: het kind krijgt een speciaal voor hem of haar versierde taart voorgeschoteld en wordt aangemoedigd om er volledig in te duiken en te genieten. Het resultaat? Schattige, vaak hilarische én kostbare foto’s. Hoe organiseer je een cake smash fotoshoot? We vertellen je er meer over!

Planning

Kies een geschikte locatie

Denk er goed over na of je de fotoshoot thuis wilt houden, of op een externe locatie, zoals bijvoorbeeld in een studio. Denk aan de beschikbare ruimte, het licht en de privacy bij het nemen van de foto’s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ervaren fotograaf in te huren. Vaak hebben deze wel een studio tot hun beschikking. Is dit niet het geval dan is het vaak zo dat ze dit wel op een gemakkelijke manier kunnen regelen.

Bepaal het thema

Kies een thema dat past bij de persoonlijkheid en interesse van het kind. Populaire thema’s zijn bijvoorbeeld prinsessen, jungle, boerderij of superhelden.

Voorbereiding

Taartselectie

Kies voor een taart die binnen het thema van de cake smash past. Bespreek eventuele allergieën met de bakker en vermijd ingrediënten waar het kind mogelijk gevoelig voor is.

Decoraties

Zorg voor kleurrijke en feestelijke decoraties, passend bij het thema. Ballonnen en slingers kunnen de set opvrolijken en de foto’s nog levendiger maken.

Outfit van je kind

Kies voor een feestelijke outfit, welke comfortabel genoeg zit voor het kind om in te bewegen. Vermijd outfits met te veel details die kunnen afleiden (zonde als de jurk meer opvalt dan het kind bijvoorbeeld).

Fotoshoot

Timing

Plan de fotoshoot op een moment dat het kind goed uitgerust en opgewekt is. Houd rekening met het slaapschema van je kind om een rustige en gezellige stemming te garanderen.

Betrokken ouders

Bereid je altijd voor op mogelijke chaos en zorg dat je als ouder betrokken blijft. Dit kan helpen om de aandacht van het kind te trekken en het proces soepeler te laten verlopen.

Laat het kind wennen

Laat het kind wennen aan de omgeving voordat de taart wordt neergezet. Laat hem of haar spelen en ontdekken om vertrouwen op te bouwen en nieuwsgierigheid op te wekken.

De taart

Plaats de taart voor het kind en moedig hem of haar aan om ermee te spelen en ervan te genieten. Houd water of vochtige doekjes bij de hand!

Na de fotoshoot

Schoonmaken

Zorg voor een badje of een warme doek om de kleverige resten af te spoelen en het kind weer lekker schoon te poetsen.

Fotoselectie en nabewerking

Bekijk (samen met de fotograaf) de genomen foto’s en selecteer de mooiste en meest memorabele beelden. Kijk goed of nabewerking van de foto’s nodig is om deze nog levendiger te maken.

Delen en genieten

Deel de prachtige foto’s met vrienden en familie. Je kunt de foto’s ook laten afdrukken om ze bijvoorbeeld op te hangen of in een fotoalbum te plakken.

Uitgelichte afbeelding: Henley Design StudioUnsplash
Afbeelding: Zoe Graham – Unsplash